BØRN OG UNGE MED STILLE ADHD
Foredrag v/Majbritt Augustinus
ADHD er den hyppigste psykiatriske diagnose blandt børn og unge i Danmark, men mange har et begrænset kendskab til de forskellige varianter af ADHD. Vi forstår som regel børn med ADHD som hyperaktive børn, der fræser rundt og er svær at holde styr på. Men sådan er det ikke altid.
Mennesker med stille ADHD (også kaldt ADD) bliver hele tiden forstyrret af både indre og ydre stimuli. De forsvinder i deres egne tanker og lever med et tankemylder og en indre uro, der gør det svært at koncentrere sig. Deres opmærksomhed er forstyrret. Mange får først diagnosen i ungdomsårene eller som voksne, hvor ADD’en har givet problemer i skolen og livet i øvrigt. Det er ikke sjældent, at den ikke-opdagede ADD, har medført en række tillægsdiagnoser som angst og depression.
Foredraget vil være baseret på bogen Stille ADHD, og omhandle fortællinger fra børn og unge med stille ADHD, deres forældre og andre pårørende. Jeg vil blandt andet komme ind på- hvordan stille ADHD kommer til udtryk, hvorfor stille ADHD er svær at opdage, og hvilken udvikling der sker, når de unge får viden om, at de har diagnosen. Foredraget vil også sætte fokus på, hvordan stille ADHD påvirker de unges identitet, selvopfattelse og det sociale liv.
Start: 13-11-2019, kl. 19:00
Hold 12931
Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C
Pris 75,-
Tilmelding: 86 43 00 00 eller kursus@aofhuset.dk
Mere info i link:
https://randers.aof.dk/kurser/Foredrag+og+debat/Debat+og+dialog/4679259/
Sind og AOF Randers sætter fokus på det skrøbelige sind gennem en række foredrag i denne sæson
Under #BRYDTABUET kom der stor fokus på det uperfekte, komplicerede og udfordrende liv. Der blev inviteret med til hverdagen bag facaderne og der blev vist nuancer af, hvordan livet også kan tage sig ud. Mange af os har ”noget”, der udfordrer os i hverdagen, men graden og kompleksiteten af disse udfordringer kan være meget forskellige. Lige fra dagligdags bekymringer og let melankoli til invaliderende angst, dyb depression og skizofreni.
På trods af en spirende åbenhed i samfundet og den offentlige sfære, er psykisk sygdom stadig omgærdet af et stort tabu og mange mennesker holder deres udfordringer skjult af frygt for stigmatisering og fordomsfuldhed.
Sind og AOF vil gerne åbne en dør til det komplicerede liv ved, at lade en række mennesker åbent og ærligt fortælle om deres liv og hvordan de har fundet vej, til en meningsfuld tilværelse med indhold og glæder.
Kom og hør personlige hverdagsberetninger, få viden og indsigt i psykisk sårbarhed. Måske finder vi ud af at der i psykisk sårbarhed er en psykisk styrke, som vi kan lære at bruge. Bliv klogere på andre og måske også på dig selv!