• Events
  • Betingelser
  • Registrer nyt medlem
  • Log ud
  • Log ind
  • Nyt event
  • Ret profil

Kulturelt Samvirke Randers

KULTURELT SAMVIRKE ARBEJDER FOR AT STYRKE DET KULTURELLE LIV I RANDERS OG ER EN PARAPLYORGANISATION FOR ALLE, DER HAR MED KULTUR AT GØRE!

  • FORSIDE
  • OM KULTURELT SAMVIRKE
  • MEDLEMMER
  • BESTYRELSEN
    • Privatlivspolitik

Dansen i musikken

21. marts 2023, kl. 10:30 - 12:00 af Poul Frits

Ved Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester spiller musik, som tager udgangspunkt i dansen. Gennem toner og rytmer demonstrerer orkestret og musikerne, hvordan musik og dans er tæt knyttet sammen gennem alle tider og i mange forskellige musikalske genrer

Orkestret spiller i tidsrummet 10.30 til 12.00. Herefter er der generalforsamling

Jakob A. Riis

07. marts 2023, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved foredragsholder og tidligere leder af kunstmuseet AROS Poul Marcus

I 1870 kom en ung tømrersvend til New York med 40 dollars på lommen. Han søgte lykken, men fandt gennem adskillige år kun modgang, fattigdom, arbejdsløshed og sult. Helt på samfundets bund var han. Han oplevede et virkelig utroligt livsforløb, der berettes om i foredraget om Jacob A.  Riis. Fra samfundets bund i slummen til eget gæsteværelse i Det Hvide Hus. Meget få danskere kender navnet Jacob A. Riis, men i USA betragtes manden, der var tætte venner med præsident Theodore Roosevelt, som en af de vigtigste personligheder i amerikansk historie. Foredraget bygger til dels på fund i arkiver, besøg på museer og korrespondance med New York bymuseum.

Provinsens fine stemme

21. februar 2023, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved professor emeritus Johs. Nørregaard Frandsen

Landdistrikterne med landsbyer og sognekultur har tabt indflydelse og status. Gårde, kirker, forsamlingshuse, småbutikker og foreninger var endnu omkring 1950 på selvindlysende vis centrum for tilværelsen for omkring halvdelen af alle danskere. I løbet af årtierne herefter gik det stærkt med en urbanisering (bymæsiggørelse), der i dag præger alle dele af det danske samfund. I dag er byernes liv og kultur nærmest fuldstændig dominerende. Det er dog pointen i foredraget at provinsen, landet derude, stadig taler med en fin stemme.

Foredraget handler om livet på landet gennem en årrække. Det sker med muntre og mere sørgmuntre beretninger, der dels er selvoplevede, dels bygger på en forskning, foredragsholderen har arbejdet med i mange år. Det sker også ved at opsøge markante forfatteres fortællinger om provinsens fine stemme.

Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet

Kaldet til kærlighed – katolsk ordens- og klosterliv i dag

07. februar 2023, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved Freelancejournalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl

Hvordan kan danske kvinder og mænd vælge ægteskab, familieliv og karriere fra for at vie deres liv til Gud og leve i kyskhed, fattigdom og lydighed? Findes der en særlig frihed bag klostermurene? Savner man som munk eller nonne noget fra sit tidligere liv? Og hvordan får man egentlig fællesskabet i en orden og et kloster til at fungere?

Malene Fenger-Grøndahl har besøgt 17 danske katolske ordensfolk – munke, nonner, brødre og søstre – i Danmark, Italien, Tyskland og Frankrig for at høre deres personlige kalds- og kærlighedshistorier. I dette foredrag fortæller hun om moderne ordens- og klosterliv på godt og ondt.

De kriminelle – og måske normale

24. januar 2023, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved tidligere chef for kriminalforsorgen i Østjylland Mogens Baun

Tanker fra 35 år i kriminalforsorgen. I kriminalforsorgen talte vi om normalisering. Hvad vil det overhovedet sige?

Er det unormalt at være kriminel? Kan vi altid regne med, at kriminalforsorgen, politiet og domstolene handler ud fra et normalitetsbegreb?

Lad os prøve at sætte lys på disse spørgsmål.

Det forunderlige univers

10. januar 2023, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved professor og astronom ved Aarhus Universitet Hans Kjeldsen

Nysgerrighed og fascination har altid været væsentlige drivkræfter bag vores trang til at undersøge naturen i et forsøg på at forstå sammenhængene i den verden, som omgiver os. Selv i dag rummer universet et utal af spændende gåder – både løste og uløste. Foredraget vil komme ind på, hvad vi finder derude blandt stjernerne og blandt andet omtale Big Bang, solsystemet og søgning efter planeter omkring andre stjerner. I foredraget vil også indgå en diskussion af, hvordan naturvidenskab undersøger verden, og hvilke typer af spørgsmål og svar naturvidenskaben rummer. Foredraget vil blive illustreret med en serie af billeder fra det forunderlige univers.

Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet

Krig og fred: Ekkoer fra det Østeuropæiske folkedyb

22. november 2022, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen

Haubek og Ubbesen, som er rutinerede forfattere og Østeuropajournalister, giver sig ikke af med at gætte på, hvad der foregår inde i hovedet på Vladimir Putin. Til gengæld er de i løbende kontakt med almindelige mennesker i begivenhedernes centrum. De tilbyder i dette foredrag et skarpt øjebliksbillede fra en verden, som stort set var glemt eller fortrængt i tre årtier – lige indtil nu, hvor mennesker dør, og alt står i flammer. Forvent en opdatering på, hvad der er sket og sker i Ukraine.

Et liv med Kina

08. november 2022, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved mag.art. i socialantropologi Henrik Bjørn

Foredraget belyser Kinas forandringer som er personligt oplevet gennem fire årtier i rollerne som rejsende, studerende, etnografisk feltarbejder, Kinarepræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld, samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem

Fokus på ulve i Danmark

25. oktober 2022, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved cand.scient. i biologi og kemi  Uwe Lindholdt

Hvad er ulven for et dyr? Hvordan er ulvens levevis og fødegrundlag?  Der fortælles om ulvens udbredelse i Europa, og hvordan ulven forvaltes i forskellige lande. Hvilke myter, sagn, fortællinger, symboler og forfølgelse knytter sig til ulve?  Hvorfor vækker ulven så voldsomme følelser i os? Er der plads til ulve i Danmark? Er der plads til vild natur? Hvor kommer de danske ulve fra? Hvilke erfaringer har man med ulve i Danmark siden indvandringen i 2012? Hvor farlig er ulve for mennesker og husdyr? Hvad kan man gøre for at beskytte vores husdyr mod ulve og andre rovdyr? Hvad skal man gøre, hvis man møder en ulv? Er ulven kommet for at blive? Hvilken rolle spiller ulve og andre rovdyr i naturens økologi? Det er ikke et foredrag for eller imod ulve, men om ulve.

Foredragsholderen er ikke ulveforsker, men forsøger at formidle den viden, der er om ulve, og de holdninger, der er i befolkningen.

Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet

Århundredets forfatter og roman – Om Johannes V. Jensen og det stormfyldte forhold til søsteren Thit Jensen

11. oktober 2022, kl. 10:30 - 13:30 af Poul Frits

Ved forfatter Sara Linderoth Bouchet

Som forfatter, litteraturhistoriker og forhenværende leder af Johannes V. Jensen Museet er Sara Bouchet ekspert i nobelprismodtageren Johannes V. Jensens store og imponerende forfatterskab. Johannes V. Jensen modtog Nobelprisen i Litteratur i 1944. Han er af danskerne senere blevet kåret til århundredets forfatter, og hans roman Kongens Fald har været kåret som århundredets roman. Sara Bouchet introducerer Jensens smukke og særegne univers og fortæller sideløbende om opvæksten, om Himmerland, om tiden, og om familien med særligt fokus på den dramatiske historie om det mildest talt konfliktfyldte og stormfyldte forhold til netop Thit Jensen, der var feminist, forfatter og glødende samfundsdebattør.

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 49
  • Næste side »
  • www.ksranders.dk
  • Stemannsgade 9C
  • 8900 Randers C
  • 86 43 86 88
  • kultureltsamvirke@gmail.com

Copyright © 2023 · Kulturelt Samvirke Randers

Copyright © 2023 · KS randers til Genesis Framework · WordPress · Log ind