Udskudt – KRAGGERUD OG VIVALDI

DEN NORSKE STJERNEVIOLINIST HENNING KRAGGERUD ER SOLIST VED RANDERS KAMMERORKESTERS STORE 75-ÅRS JUBILÆUMSKONCERT. PROGRAMMET INDEHOLDER BL.A. DE FIRE SOLOKONCERTER FRA VIVALDIS DE FIRE ÅRSTIDER. DAVID RIDDELL DIRIGERER DESUDEN BEETHOVENS SYMFONI NR. 3.

Der opstod en helt særlig magisk stemning mellem solisten, orkestret og publikum, da den norske violinist Henning Kraggerud i 2008 og 2009 stod på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Derfor er det med stor glæde, at Kammerorkestret igen har Henning Kraggerud som solist ved den store fejring af orkestrets 75 års jubilæum.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider, der sættes i relief af Kraggeruds egen komposition – Equinox – der som en parallel til årstiderne beskriver de fire tidspunkter på døgnet – aften, nat, morgen og eftermiddag. Efter pausen dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3 – med tilnavnet “den heroiske” – der var stærk inspireret af den franske revolutions idealer om frihed, lighed og broderskab.

Henning Kraggerud er i dag efterspurgt på de store scener og koncertsale som både violinist, dirigent og komponist. Han er kunstnerisk leder af Arctic Philharmonic Chamber Orchestra i Tromsø, men spiller jævnligt koncerter rundt omkring i det meste af verden. 2020 inkluderer bl.a. koncerter med Sydney Symphony Orchestra og Franz Liszt Chamber Orchestra. Kraggerud har også optrådt med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg og Deutsches Symphonie Orchester.

Som både violinist og bratschist spiller Henning Kraggerud jævnligt på store festivaler og koncertsale som Wigmore Hall i London og Berlin Konzerthaus, og han har gennem årene samarbejdet med musikere som Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Jeremy Menuhin.

Koncerten er støttet af Randers Eventsekretariat.

PROGRAM:
Antonio Vivaldi: De fire årstider – Efterår
Henning Kraggerud: Equinox Postlude – Evening
Antonio Vivaldi: De fire årstider – Vinter
Henning Kraggerud: Equinox Postlude – Night
Antonio Vivaldi: De fire årstider – Forår
Henning Kraggerud: Equinox Postlude – Morning
Antonio Vivaldi: De fire årstider – Sommer
Henning Kraggerud: Equinox Postlude – Afternoon
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3.