KOMPONISTKONKURRENCE

RANDERS KAMMERORKESTER SPILLER FINALEVÆRKERNE I EN KOMPONISTKONKURRENCE, DER MARKERER ORKESTRETS 75-ÅRS JUBILÆUM. FORUDEN JURYENS PRISER VIL DER OGSÅ BLIVE UDDELT EN PUBLIKUMSPRIS.

Den klassiske musik har gennem alle tider afspejlet det liv, som mennesket lever, og musikken har været en refleksion af tanker om liv, død og eksistens og om det nære og det store. Ny dansk musik har været en vigtig del af Randers Kammerorkesters repertoire siden de første koncerter i 1945. Allerede fra begyndelsen var værker af komponister som Vagn Holmboe, Poul Rovsing Olsen og Niels Viggo Bentzon en vigtig del af repertoiret.

I anledning af 75-års jubilæet inviterer Randers Kammerorkester derfor landets komponister til at give et bud på, hvad der optager mennesket af i dag. Ved den afsluttende koncert, hvor finaleværkerne bliver præsenteret, vil der foruden en første- og andenpris også blive uddelt en publikumspris, der afgøres af publikum i salen.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.