FREDERIKSENS BLUES BAND

Steen Frederiksen i

front for sit eget band

 

Der har altid været blues i guitaristen Steen Frederiksens liv, men efter at have spillet al mulig anen musik, står den 50-årige musiker nu i spidsen for sit eget band med en meget prominent backing. Frederiksen Blues Band optræder hos Bluesnight Randers på Underværket fredag den 4. februar, og det er første optræden i Randers.

Steen Frederiksen er fra Trige, men har også slået sine folder på Silkeborg-egnen, hvor hun i sin tid var bestyrelsesmedlem i bluesforeningen B’Sharp, ligesom han var med et det lokale orkester Bop Till You Drop, som nærmest er legendarisk i Silkeborg.  Siden er han uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium så sent som i 2020. Han spiller både klaver og guitar, og det er som bluesguitarist, at han nu har fået i eget band.

”Det var i 2019 bassisten Morten Brauner, der foreslog, at jeg skulle lave mit eget bluesband”, fortæller Steen Frederiksen, som aldrig selv havde haft mod til at kaste sig ud i den udfordring. ”Jeg elsker blues, men jeg er nok ikke nogen freak som så mange andre. Og desuden mener jeg, at mange af de traditionelle bluessange kunne have gavn af et tvist i andre retninger, og så fandt jeg altså – på Mortens opfordring – nogle musikere, der ville være med til det”.
 

Morten Brauner selv – kendt fra f.eks. Shades Of Blue og Trouble Cats – var klar med sin bas, og bandet består desuden af organisten Stefan Borum (tidl. Shades Of Blue og Lars H.U.G.), trommeslager Claus Daugaard (Shades Of Blue, Blue Junction og Frimer Band) samt ved koncerten i Randers pianisten Emil Otto, der iøvrigt er søn af Claus Daugaard.

Det er et stærkt hold, og vel er Steen Frederiksen i spidsen med sin solide guitar, men der er bredde i et band, der kan præstere både orgel og piano. Orkestret spiller bluesklassikere, men også enkelte af Steen Frederiksens egne sange, som han er gået i gang med at komponere og lade bandet arbejde med. Tvistet kommer der eller når Frederiksens Blues Band spiller f.eks. ”Life Is A Carnival” af The Band.

Publikum vil kunne forvente både seje og sprøde bluessange samt smukke overraskelser fra den næsten debuterende orkesterleder, når de står på Bluesnights scene 4. marts. For ja, bandet startede i det små i 2019, men så satte corona-restriktionerne nærmest stopper for udviklingen, som nu er på vej i fuld flor.

Dørene åbnes kl. 19.00. Billetpris ved forsalg er kr. 180, og ved døren koster det kr. 230 pr. billet. Husk at blive medlem og få dine medlemsfordele udleveret hver gang,du møder op. Unge under 25 år har gratis adgang så længe, der er plads.