“En uskyldig familie” – Guldager fortæller

BESTIL BILLETTER HER: Katrine Marie Guldager – om at levendegøre bøger på film

Katrine Marie Guldager – om at levendegøre bøger på film
Kom og hør Katrine Marie Guldager fortælle om tilblivelsen og udfordringerne ved Køge-krøniken

En uskyldig familie blev til, fordi Peter Aalbæk spurgte Katrine Marie Guldager om hun ikke ville skrive en roman som han så kunne filmatisere. Mod et forskud ville han så give hende nogle forskellige benspænd. Et af dem var, at romanen skulle foregå i Svendborg, et andet var, at den skulle have en præst i hovedrollen.

Kom og hør, hvordan samarbejdet kom i stand og om, hvordan romanen tog en drejning – og pludselig kom til at handle om noget helt andet.

Køge-krøniken begynder i 1938 og slutter i 1988 og dækker således 50 års Danmarkshistorie og den familierevolution, som fandt sted i 70’erne. I krøniken følger vi fire generationer i en konkret familie fra Køge, dog med hovedvægten på de to centrale figurer, Henry og Leonora.

I sit foredrag fortæller Katrine Marie Guldager, hvordan krøniken blev til, om sine tanker undervejs. Hvordan er det at skrive et større romanværk? Oplæsning undervejs.

Om Katrine Marie Guldager
Katrine er uddannet forfatter og cand.phil i dansk. Hun debuterede i 1994 med digtsamlingen ”Dagene skifter hænder” som blandt andet handler om at finde holdepunkter i en kaotisk hverdag. Senere udgivelser er mere skarpe og med mere eller mindre indirekte kritik af den vestlige verden og egoisme. Katrine er nok mest kendt for de 6 romaner om en familie i Køge. Krøniken følger en familie fra Køge fra 2. verdenskrig og frem til 1980’erne. Katrine har modtaget adskillige priser og legater i forbindelse med sit forfatterskab.

Seneste udgivelse er ”en uskyldig familie”, 2017. Foredraget arrangeres i et samarbejde med Randers Bibliotek.